2013. szeptember 17., kedd

Cukkinis rakott tészta




Hozzávalók:

50 dkg durum tészta (penne)
50 dkg cukkini
30 dkg csirkemell
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 teáskanálnyi bio ételízesítő, ízlés szerint só, bors, őrölt paprika
1 db nagyobb, húsos paprika
1 db vöröshagyma
15 dkg reszelt sajt
zsiradék


Elkészítés:

A tésztát puhára főzzük, szűrőben lecsorgatjuk.
A vöröshagymát zsiradékon kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a kis darabokra vagdalt csirkemellet, fűszerezzük, és kavargatva a hús kifehéredéséig pirítjuk.
A felkockázott cukkinit rátesszük, összeforgatjuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, és fedő alatt összefőzzük, míg a cukkini is meg nem puhul. Nem kell sokáig főzni, inkább pároljuk át, és hagyjuk kicsit besűrűsödni a keveréket.
 
Zsiradékkal kikent közepes méretű tepsibe szórjuk  a tésztát, ráöntjük a masszát, elkeverjük, a reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített, kb. 180-200 °C-os sütőben sütjük át, míg a teteje szépen megpirul.

A mennyiségekkel lehet variálni, abból készült, ami itthon volt, nagyon finom egytálétel lett belőle. Ízesíthetjük aprított petrezselyemmel, szeletelt paradicsom is mehet a tetejére, kinek ízlése és fantáziája szerint.

Nincsenek megjegyzések: