2012. december 30., vasárnap

Diós-narancsos bonbon



Cukor, liszt, tojás és tej nélkül!

Hozzávalók:

20 dkg darált dió
10 dkg kókuszreszelék
50 dkg mazsola (azaz ötven dkg, a félreértések elkerülése végett)
½ narancs leve
1 narancs reszelt héja
½ kávéskanál őrölt fahéj
25-30 dkg 60 %-os csokoládé a bevonáshoz

Elkészítés:

A mazsolát megmossuk, forró vízbe áztatjuk 5-10 percre, leszűrjük, és hagyjuk lecsorogni.
Botturmix segítségével pépesítjük, ha maradnak benne itt-ott nagyobb vagy egész szemek, az sem baj.
A mazsolához hozzáadjuk a diót, a kókuszreszeléket, ízesítjük a fahéjjal, reszelt narancshéjjal, és annyi narancslével, hogy formázható állaga legyen.

A masszából kis golyókat formálunk (vagy belenyomkodjuk szilikonos bonbon-formába, amelyből könnyen ki tudjuk nyomni, ha megkötött), sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatjuk, és másnapig állni hagyjuk száraz, hűvös helyen.
Másnap gőz fölött felolvasztott csokoládéban megforgatjuk és lecsorgatjuk a bonbonokat kis villa (vagy fogvájó) segítségével, és a sütőpapírra visszahelyezve várjuk meg, hogy a csoki véglegesen megkössön.

Ez a mennyiség kb. 80 darabra elég, szaloncukornak is készíthető.
Nálam fele dióval, fele mandulával készült, a változatosság kedvéért egy kis rummal is lehet ízesíteni.


Lisztérzékenyeknek gluténmentes csokoládéval készül.

A recept a NoSalty oldalról van, és a leírás megjelent a Nassoló blogomon is.

Nincsenek megjegyzések: