2011. március 16., szerda

Tejszínes köleskehely

Hozzávalók:

25 dkg köles
pici só
3 dl növényi tejszín
1/2 liter gabonatej
1-2 evőkanál méz
5 dkg mazsola
10 dkg csipkebogyólekvár
1 csomag Bourbon vaníliás cukor (10 gr)

Elkészítés:

Langyos vízbe beáztatjuk egy éjszakára a kölest.
Másnap meleg vízben jól átmossuk, azután háromszoros mennyiségű forró vízben puhára főzzük, picit megsózzuk.
Ha megfőtt, hagyjuk kihűlni.
Közben a növényi tejszínt habverővel kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mézet, a vaníliát és a gabonatejet.
Ha a köles kihűlt, belekeverjük a masszába.
Amennyiben a köles még mindig valamennyire kemény lenne, előtte villával nyomkodjuk szét.
Üvegkelyhekbe töltjük, tetejére rácsorgatjuk a csipkebogyólekvárt, és megszórjuk mazsolával.

Forrás: 100 legjobb reformdesszert

Nincsenek megjegyzések: