2009. szeptember 21., hétfő

Sütőtökös muffin

Fotó

Hozzávalók:

2 csésze teljes őrlésű tönkölyliszt
1 csomag sütőpor
½ csésze barna cukor
1 teáskanál fahéj
¼ teáskanál gyömbér
½ teáskanál só
1 tojás
1 csésze pépesített sütőtök
1 csésze natúr joghurt
¼ csésze olaj

Elkészítés:

Először összekeverjük a száraz adalékokat.
A tojást kikeverjük a sütőtökkel, a joghurttal és az olajjal, végül apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket.
A masszát vajjal kikent, vagy papírkosárkákkal bélelt formákba töltjük 2/3 részig, majd előmelegített, kb. 200 °C- os sütőben 15-20 perc alatt kisütjük.

A tésztát variálhatjuk is, sütőtök helyett készíthető sárgarépa reszelékkel, keverhetünk a masszába darabolt diót, mogyorót, mandulát, mazsolát, más aszalványokat tetszés szerint.

Nincsenek megjegyzések: