2009. április 3., péntek

Müzlikeksz

Hozzávalók:

12 dkg vaj
50 dkg ropogós müzli / natúr, vagy ízesített
2 tojás
1 tojássárgája
10 dkg méz
1/2 csomag sütőpor
5 dkg durvára vagdosott dió/ vagy mogyoró

tortabevonó csokoládé / vagy karobmáz

Elkészítése:

A vajat lábasban felolvasztjuk, a müzlit beleszórjuk, gyorsan átforgatjuk.
A tojásokat és a tojássárgáját habosra keverjük a sütőporral, eldolgozzuk a mézzel, és a langyosra hűtött müzlihez adjuk a dióval együtt.
Egy nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk, egy kerek szaggatóformát ráhelyezünk, kb. egy evőkanálnyi masszát belenyomkodunk, majd a formát levesszük róla. Sorban rátesszük így a többi darabot is.
Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 180 °C - on 10-15 percig sütjük.
Ha kihűlt, tortabevonót csorgatunk a tetejére.
Jól záródó fémdobozokban sokáig eláll.

Nincsenek megjegyzések: