2009. április 27., hétfő

Aszalt szilvás zabpehelykeksz



Hozzávalók:

10 dkg mazsola
20 dkg kimagozott aszalt szilva
25 dkg vaj
10 dkg nádcukor
3 tojás
30 dkg zabpehely
1 csapott kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
10 dkg hámozott, vagdalt mandula

Elkészítés:

A mazsolát leforrázzuk, pár perc múlva leszűrjük, lecsepegtetjük.
Az aszalt szilvát apróra vagdossuk.
A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal.
Elkeverjük a zabpelyhet a sütőporral, a fahéjjal, mandulával, mazsolával, az aszalt szilvával, a masszához adjuk, és jól eldolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat rakosgatunk kávéskanállal, és előmelegített sütőben, 180 °C - on kb. 15 perc alatt kisütjük őket.

Amennyiben a cukor helyett másfajta édesítőszert használunk (pl.xylit), beleillik a recept a paleo étrendbe!

Nincsenek megjegyzések: