2008. november 19., szerda

Aszalt szilvás gyümölcskenyér




Hozzávalók:

12-13 dkg margarin
17 dkg barna cukor
2 tojás
kávéskanálnyi vanília aroma
3 dl tej
18 dkg aszalt szilva
5 dkg durvára vagdalt dióbél
5 dkg mazsola
38 dkg liszt
1 csomag szárított élesztő
csipetnyi só


Elkészítés:

A margarint a cukorral habosra keverjük, egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd vanília aromával ízesítjük. Hozzáadjuk a tejet, a kisebb darabokra vagdalt szilvát, a mazsolát és a diót.
Végül elkeverjük az élesztős, szitált liszttel, csipetnyit megsózva.

Egy gyümölcskenyér vagy őzgerincformát kivajazunk, belesimítjuk a masszát, és előmelegített, közepes hőfokú sütőben megsütjük.
Rácsra borítva kihűtjük, vékonyra szeletelve kínáljuk. Adhatunk hozzá bármilyen pikáns lekvárt is.

Nincsenek megjegyzések: