2008. április 17., csütörtök

Tortaalap zabpehelyből


Ezt a kis receptet a Hoxa fórumán olvastam, nincs különösebb részletezése, így ki-ki fantáziája szerint alkalmazhatja.


Zabpehelyből finom "tortát" lehet készíteni.

Fél liter tejet felforralunk, beleszórunk 10 evőkanál kissé púpozott zabpelyhet, lefedjük, és levesszük a tűzről.
Kb. 5 perc múlva visszatesszük takaréklángra további 10 percre, majd elzárjuk a lángot, és otthagyjuk legalább egy órán át lefedve, hogy jól bedagadjon.

Ezután belesimítjuk egy kapcsos tortaformába a masszát, és tölteléket simítunk rá tetszés szerint.
Általában vaníliával és mézzel kikevert túrót ajánlottak tölteléknek, tetejére pedig gyümölcsöt.

„Nagyon finom és egészséges” – állítja az eredeti ajánló.

Nincsenek megjegyzések: