2008. március 30., vasárnap

Pekándiós lepény

Tészta:

20 dkg liszt
12 dkg vaj
8 dkg cukor
1 tojás
reszelt citromhéj
csipetnyi só


Töltelék:

10 dkg vaj
3 tojás
10 dkg kukoricaszirup (vagy méz)
15 dkg barnacukor
1 evőkanál liszt
1/2 csomag Bourbon vaníliás cukor
őrölt fahéj

Tetejére:

20 dkg pekándió (vagy más csonthéjas, dió, mogyoró, mandula)

Elkészítés:

Az omlós tészta alapanyagait gyorsan összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk, és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A vajat robotgéppel habosra verjük a cukorral és a kukoricasziruppal, belekeverjük a lisztet, hozzáadjuk a habosra vert tojásokat, majd vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal ízesítjük.

A tésztát kinyújtjuk, gyümölcstortaformába nyomkodjuk, alját megszurkáljuk. Ráöntjük a krémet, és megszórjuk a dióval.

Előmelegített sütőben, közepesen forró sütőben kb. 35 percig sütjük.

Forrás: Mindmegette

Nincsenek megjegyzések: