2008. március 31., hétfő

Korianderes zsemle

Hozzávalók:


15 dkg közepesre őrölt búzamag
15 dkg teljes őrlésű liszt
1 teáskanál tengeri só
5 dkg durvára vagdalt dió
1 teáskanál koriander
1.5 dkg élesztő


Elkészítés:

Az őrölt búzát leöntjük vízzel, másnapig állni hagyjuk, és alaposan lecsöpögtetjük róla a felesleges vizet.

Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a diót és a koriandert, elkeverjük, majd hozzáadva a langyos vízben feloldott élesztőt, a tésztát kidolgozzuk. Konyharuhával letakarjuk, és kb. egy órát pihentetve megkelesztjük.

Kb. 12 db zsemlét formálunk belőle, és sütőpapírral bélelt lemezre rakosgatjuk őket. További 20 percet pihentetjük.

Előmelegített sütőben, kb. 190 °C - on kisütjük, kb. 25-30 perc alatt.


Forrás: vegetarianus.hu

Nincsenek megjegyzések: