2008. január 15., kedd

Tofus béles

Hozzávalók:

Tészta:

3 - 4 evőkanál méz
5 dl liter langyos víz
3 dkg élesztő
60 dkg teljesőrlésű liszt
csipetnyi só
2 nagy főtt, áttört burgonya
1 dl olívaolaj

 
Töltelék:

60 dkg tofu
1 dl méz
1 citrom reszelt héja és leve


Elkészítés:

A vízben feloldjuk a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, s langyos helyen felfuttatjuk.
A sózott lisztben elkeverjük a még melegen áttört burgonyát, lassan belecsorgatjuk az olajat, majd hozzáadjuk az élesztőt is. Jól kidolgozzuk, konyharuhával letakarva 1 órán keresztül kelesztjük meleg helyen.

A tofut összetörjük, krémesítjük a mézzel, ízesítjük a citrom héjával, és levével. A tésztát két lapra nyújtjuk, kikent, lisztezett tepsibe fektetjük az egyik lapot, s megkenjük a tofus krémmel. Beborítjuk a másik lappal, villával megszurkáljuk a tetejét, s előmelegített, forró sütőben sütjük 10 percig, majd mérsékelve a hőt, közepes lángon tűpróbáig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: