2008. január 18., péntek

Sajtos, magvas rudacskák

Hozzávalók:

15 dkg tönkölybúzaliszt
csipetnyi só
15 dkg vaj
15 dkg reszelt sajt
1 tojás

Tetejére, tetszés szerint:

köménymag
szezámmag
mák
durva szemű só

Elkészítés:

A szitált, sós lisztet összegyúrjuk a vajjal és a sajttal.
Folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük 15 percig.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, egyforma csíkokra vágjuk, és 1-1.5 cm vastag rudacskákat sodrunk belőlük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, felvert tojással megkenjük őket.
Tetszés szerint megszórjuk a magvakkal, vagy durva sóval.
Előmelegített sütőben, 160 °C - on sütjük szép aranysárgára őket.

Nincsenek megjegyzések: