2008. január 17., csütörtök

Pogácsa zabpehellyel

Hozzávalók:

60 dkg fehér tönkölybúza liszt
30 dkg zabpehely
1 dl olaj
25 dkg margarin
2 pohár tejföl

3 dkg élesztő

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, kissé cukrozott vízben, felfuttatjuk.
A zabpelyhet, a sós szitált liszttel elkeverjük, beleöntjük az élesztőt, hozzácsorgatjuk az olajat. A tejföllel, és a feldarabolt margarinnal elmorzsolva, alaposan összegyúrjuk.
1 órát pihentetjük.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán, bevagdossuk, kiszaggatjuk.
Tetejét tojássárgájával kenjük.
Kikent, lisztezett tepsiben, vagy sütőpapíron kicsit még pihentetjük, kb. 10 percet.

Előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések: