2008. január 25., péntek

Diós-mézes keksz


Hozzávalók:


25 dkg méz

2 dl forró víz
70 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1,5 dkg szalalkáli
5 dkg apróra vagdalt, cukrozott narancshéj
10 dkg durvára vagdalt dió
őrölt fahéj, ánizs, őrölt szegfűszeg

Elkészítés:

A mézet feloldjuk a forró vízzel, majd hűlni hagyjuk.

A tojásokat, a cukrot, a fűszereket, a reszelt narancshéjat és a szalalkálit összekeverjük, sima, habos masszát készítünk belőle, majd apránként adagoljuk hozzá a lisztet, a mézes szirupot, és jól összedolgozzuk.
Letakarjuk, és kb. 4-5 órán át pihentetjük.

3 részre osztjuk, lisztezett deszkán 5 mm vastagságú lapokat nyújtunk belőle, és feldaraboljuk, vagy formával kiszaggatjuk. Megkenjük tojással, és durvára vágott dióval megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített, 180 °C – os sütőben kisütjük.

Nincsenek megjegyzések: