2008. január 25., péntek

Diós kocka

Hozzávalók:

15 dkg olvasztott margarin
3 tojássárgája
17 dkg méz
½ citrom leve és reszelt héja
40 dkg tönkölybúza liszt
1/2 csomag sütőpor
15 dkg lekvár

Tetejére:

3 tojásfehérje
15 dkg darált dió
10 dkg porcukor

Elkészítés:

A margarint elkeverjük a tojás sárgákkal, a mézzel, a citromhéjjal és lével, és a sütőporral kevert, szitált liszttel jól kidolgozzuk. Puha tésztát gyúrunk belőle. Téglalapformára, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk lisztezett deszkán, majd kikent, lisztezett tepsibe helyezve megkenjük lekvárral.

A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadva a cukrot, kemény habot készítünk, és beledolgozzuk a diót. Rákenjük egyenletesen a lekvár tetejére.

Előmelegített, forró sütőbe tegyük, de vegyük vissza hőt 160 °C –ra, és világos zsemleszínűre süssük ki.
Ha kihűlt, kockákra vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: